راهنمایی و مشاوره تحصیلی و شغلی

دستیابی به کمال انسانی و طراحی سبک زندگی اسلامی - ایرانی در جامعه ، نیازمند زیرساخت های لازم و ضروری در قلمرو زندگی فردی و اجتماعی می باشد . لذا با ترسیم نیم رخ روانی - رفتاری دانش آموزان ، برنامه ریزی مطلوب مبتنی بر اطلاعات حاصل از نیم رخ روانی - رفتاری و نیاز آنان امکان وقوعی می یابد و مشخص می نماید که جهت گیری های آینده محور آموزش و پرورش به چه نحو و با چه راهبردی ادامه یابد که این مهم با ساخت آزمون سلامت روانی - رفتاری که براساس الگوهای بومی هنجاریابی شده و زمینه لازم جهت شناسایی علمی مشکلات و توانمندی روانی - رفتاری را میسر می نماید .

براین اساس اطلاعات لازم در زمینه آزمونها و پرونده مشاوره دانش آموزان در قالب پاروپوینت خدمت همکاران گرامی ارائه می گردد

ارسال در تاريخ شنبه 27 آبان 1391برچسب:, توسط امید زاهدی

چنان که از ملاحظات فوق برمی‏آید، ارائه تعریف یا اهدافی معین برای خدمات راهنمایی و مشاوره، که مورد پسند همه مشاوران باشد، بعید می‏نماید.لیکن در مورد اهداف کلی مشاوره می‏توان توافق حاصل کرد.تقریبا همه مشاوران معتقدند که هدف اصلی مشاوره تعبیر رفتار مراجع در جهتی است که وی را به یک زندگی سودمندتر و رضایت بخش‏تر رهنمون سازد.

و در این مسیر کاوش و درک خویشتن به منظور خود- رهبر شدن یک هدف مورد قبول است.فرض این است که در امنیت رابطه مشاوره‏ای افراد قادرند در احساسات، ادراکات، ارزشها، درک خویشتن از دیگران

منبع: http://www.noormags.com



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ چهار شنبه 24 آبان 1391برچسب:, توسط گروه مشاوره

در مورد اهداف و ماهیت خدمات راهنمایی باید دانست که جنبش راهنمایی از آغاز آن(که تقریبا نود سال قبل است)تغییرات اساسی زیادی کرده است.دیگر راهنمایی صرفا راهنمایی شغلی-تحصیلی نیست.

اصطلاح راهنمایی به همتای آن«مشاوره»ملحق شده و این یک بسط و تکامل تدریجی و طبیعی بوده است. چه، کارشناسان راهنمایی شغلی متوجه شدند که آنچه آنها انجام می‏دهند، بیش از صرفا ارائه راهنمایی- توصیه یا صوابدید و آگاهی شغلی دادن است.در واقع آنها به افراد کمک می‏کردند تا مشکلات زندگیشان را که گاهی هم پیچیده و عمیق بود، برطرف سازند.و طرز عمل و برخورد آنان با این مشکلات به شیوه‏ای متفاوت از روان درمانی بود.از این جهت، تأکید منحصر و محدود بر نیازها و رغبتهای شغلی به تأکید بر سازگاری انسان، که مستلزم مهارتهایی بیش از دادن اطلاعات صرف بود، گسترش یافت.و در مسیر این تکامل، بالاخص از جنگ جهانی اول به بعد، عواملی چون نهضت تعلیم و تربیت پیشرو 1 ، جنبش بهداشت روانی 2 ، یافت‏های روان‏شناسی آزمایشگاهی 3 و عکس العمل نسبت به آنها و ابداع و گسترش ابزارهای روان سنجی 4 تأثیری بسزا داشتند.مروری بر چند تعریف از راهنمایی و مشاوره این تغییر و تکامل را مشخص می سازد.

منبع: http://www.noormags.com



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ چهار شنبه 24 آبان 1391برچسب:, توسط گروه مشاوره

در ایران، در کنفرانسهای فرهنگی سال 1337 که در مشهد و آبادان تشکیل شد، ایجاد برنامه راهنمایی در آموزش و پرورش»به منظور کمک به دانش‏آموزان در انتخاب رشته تحصیلی و اشتغال آتی آنان ضروری شناخته شد.لذا، مرکز راهنمایی دانش‏آموزان در اداره کل تعلیمات متوسطه به وجود آمد و اجرای تست و تشکیل پرونده تحصیلی در چندین مدرسه به طور آزمایشی آغاز شد.به دنبال آن در سال 1338 عده ای از کارشناسان وزارت آموزش و پرورش در جهت تحصیل و تحقیق در مسایل راهنمایی به خارج از کشور اعزام شدند و بدین وسیله مقدمات گشایش دفتر برنامه‏ریزی راهنمایی تحصیلی و اجرای برنامه راهنمایی در ایران فراهم شد.

در سال 1346 وزارت آموزش و پرورش از دانشکده‏های علوم تربیتی دانشگاهها و مدارس عالی تقاضای تربیت مشاور تحصیلی کرد.در بهمن 1347 دفتر کل آموزش راهنمایی تأسیس شد و با تدوین کتابهای جدید و تربیت معلم برای دوره تحصیلی راهنمایی، که با تغییر نظام آموزشی قدیم از دو دوره شش ساله دبستان و شش ساله دبیرستان به یک دوره پنج ساله دبستان، یک دوره سه ساله راهنمایی و یک دوره چهار ساله دبیرستان به وجود آمده بود، سرانجام در مهرماه 1350 مدارس راهنمایی کار خود را رسما شروع کردند.

منبع:http://www.noormags.com



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ چهار شنبه 24 آبان 1391برچسب:, توسط گروه مشاوره

خلاصه

در این مقاله بر اهمیت راهنمائی افراد و به ویژه دانش‏آموزان و دانشجویان، به منظور خودشناسی، تاکید شده و حاصل آن موفقیت فرد در زمینه‏های گوناگون زندگی تحصیلی، شغلی و زناشویی بشمار رفته است.پس از تعریف راهنمائی به فرآیند تصمیم‏گیری اشاره شده و تصمیم‏گیری درست تضمین کننده و موفقیت نسبی فرد در حیات اجتماعی او قلمداد گردیده است.به خاطر اهمیت تصمیم‏گیری‏های تحصیلی به این سنخ از تصمیم گیریها توجه بیشتری مبذول گردیده و بر زمینه اضطرابهای ناشی از آنها پرتو افکنی شده است.تصمیم‏گیری درست نه تنها به رشد سازنده منجر می‏گردد بلکه امید به زندگی و موفقیت را نیز افزون می‏کند.سپس مساله موفقیت و شکست مورد بررسی قرار گرفته و برای اینکه مربیان و مشاوران در راهنمائیهای تحصیلی موفق باشند، کوشش شده است تا با استفاده از تجربه‏های مشاوره‏ای و یافته‏های پژوهش عوامل تعیین کننده موفقیت در دو گروه موفق و ناموفق تحلیل و در اختیار علاقمندان قرار گیرد.

 

منبع:http://www.noormags.com



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ چهار شنبه 24 آبان 1391برچسب:, توسط گروه مشاوره

کتابخانهء ارمغان‏ اصول و فنون راهنمائی و مشاوره در آموزش‏وپرورش

راهنمائی و مشاوره در آموزش‏وپرورش از جملهء مباحث بسیار مهم عصر کنونی‏ بشمار میرود.پیشرفت تمدن و توسعهء علم و دانش و گسترش دامنهء تفکرات بشری مسأله‏ راهنمائی و مشاوره را بصورت علمی مستقل و پراهمیت درآورده و اکنون اهمیت این علم‏ نه تنها از سایر علوم کمتر نیست بلکه بسبب تأثیر نیکوئی که در بهبود روابط انسانی‏ و جامعهء بشری از نقطه نظر تعلیم و تربیت دارد به مقیاس وسیعی مورد توجه دانشمندان‏ جهان قرار گرفته است.

در سالهای اخیر یکی دو تن از دانشمندان و محققان ایرانی پیرامون این علم‏ تحقیقات فراوان کرده و تألیفات گرانبهائی پرداخته‏اند و چاپ دوم کتاب«اصول و فنون‏ راهنمائی و مشاوره در آموزش‏وپرورش»از جملهء بهترین این تألیفات است که بقلم محقق‏ ارجمند آقای یوسف اردبیلی مشاور سازمان امور اداری و استخدامی کشور و استاد دانشسرایعالی با اضافات و تعلیقاتی دلپسند و محققانه تحریر یافته و اخیرا بحلیهء طبع‏ آراسته گردیده و در دسترس دانشجویان و دانش‏پژوهان قرار گرفته است.

نثر این کتاب روان و شیواست و موضوعات و مطالب آن بنحو مستوفی مورد تحقیق و تدقیق قرار گرفته است بنحویکه خواننده از مطالعه این کتاب فوائد فراوان‏ بر تواند گرفت.

در پایان این کتاب مآخذ و منابع فارسی و خارجی که مورد استفاده واقع شده‏ ذکر گردیده و بدین ترتیب بر جامعیت کتاب بسی افزوده شده است.

ما انتشار کتاب«اصول و فنون راهنمائی و مشاوره»را که چون دیگر تألیفات‏ سودمند مؤلف محترم مورد استقبال دوستداران دانش قرار گرفته بدوست فاضل و دانشمند آقای یوسف اردبیلی تبریک گفته کامیابیهای بیشتری در زمینهء عرضهء اینگونه تألیفات‏ مفید و علمی برای معظم له آرزو می‏نمائیم.

پایان مقاله

ارسال در تاريخ چهار شنبه 24 آبان 1391برچسب:, توسط گروه مشاوره

* مدیر مرکز مشاوره *
 محیط کار
الف - فضاي فيزيكي شغل توصيف شود . بديهي است كه محيط كار و فضاي شغلي يكي از مهم‌ترين عواملي است كه مشاوره را تحت تاثير قرارمي‌دهد . فضاي فيزيكي اتاق مشاوره تا حدود زيادي مي‌تواند بر مراجعين تاثير بگذارد . نوع چيدمان اتاق ، كافي بودن نور ، طرز قرار گرفتن ميز و صندلي‌مشاور و مراجع ، وجود گل‌هاي شاداب و با طراوت در اتاق مشاور ، نصب پيام‌هاي اخلاقي و تربيتي مناسب روي ديوارها و... از جمله عواملي هستند كه مي‌توانند در موفقيت مشاور تاثير به سزايي داشته باشند .
ب - ساعات كار ( تمام وقت ، نيمه وقت ، فصلي ، شيفتي ) : به صورت نيمه وقت و شيفتي است .
ج - خطرات احتمالي آسيب ديدگي در كار : امن بودن مكان يك مركز مشاوره ، پر سر و صدا نبودن آن ، رعايت ملاحظات اخلاقي از سوي مشاوران و منشي‌هاي آنها يكي ديگر از عواملي است كه در روند مشاوره اثرگذاري بسياري دارد . مشاوران بايد از نيازهاي شخصي مراجعان خود آگاه باشند و بكوشند كه در رعايت حقوق آنها تا حد امكان از خود توجه و علاقه نشان دهند . اندازه اتاق مشاوره نيز ممكن است بر ميزان نياز به فضاي شخصي مراجع تاثير بگذارد . يك دفتر مشاوره كوچك كه با مبل‌ها و يا وسايل اضافي ديگر پر شده است ممكن است منجر به آن شود كه مراجع براي احساس راحت بودن در فاصله دورتري از مشاور بنشيند مشاوري كه مجبور است از فضاي كوچكي براي كار خود استفاده كند بايد در مورد آرايش اتاق مشاوره خود يعني چيدن مبل‌ها و صندلي‌ها بينديشد به‌ گونه‌اي كه از فضاي محدود خود بيشترين استفاده را براي كار مشاوره ببرد .

3- مدارک تحصیلی و آموزشهای لازم برای شروع این شغل چیست ؟

 

الف - حداقل مدرك تحصيلي و رشته تحصيلي مرتبط : حداقل لیسانس

 

ب - مدت زمان دوره آموزشي براي آماده شدن در شغل: به مدت 1 تا 4 سال پس از فارغ‌ التحصيلي مشاوران بايد به طور متوسط حداقل 1000 تا 4000 ساعت تجربه عملي را داشته باشند .
ج - نوع آموزش لازم (حضوري ، غيرحضوري ، مجازي ، ضمن خدمت ) : حضوری است .

 



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ چهار شنبه 17 آبان 1391برچسب:, توسط امید زاهدی

تاریخچه و اهمیت مشاوره شغلی در دنیا :

دوره های مختلف تاریخی با تحولات مشاوره شغلی همگام می باشد:

دوره شکار و شبانی

دوره کشاورزی

دوره فئودالیزم

دوره صنعتی

دوره فراصنعتی (ارتباطات- اطلاعات)

تقسیم بندی الوین تافلر از دوره های تاریخی:

موج اول : خشونت (دوره سنت)

موج دوم : ثروت (دوره مدرنیسم)

موج سوم : دانش (دوره پست مدرنیسم)

تحولات روشهای انتخاب شغل درطول تاریخ:

انتخاب شغل به صورت موروثی

انتخاب شغل از روی شکل ظاهری بدن و چهره(مورفوسایکالوژی)

انتخاب شغل از روی شکل و اندازه محیط جمجمه(فرنولوژی)

انتخاب شغل از روی بررسی اجرام سماوی در لحظه تولد(آسترولوژی)

انتخاب شغل از روی خط شناسی و شیوه نگارش(گرافولوژی)

انتخاب شغل از روی اصول روانشناسی علمی و نظریه های شغلی

 

برای دانلود پاورپوینت متن کامل کلیک کنید...

ارسال در تاريخ یک شنبه 14 آبان 1391برچسب:, توسط گروه مشاوره

 

- نظریه های مختلف در مورد کار:

1- گروهی معتقدند انسان به خاطر ارضای نیازهای مادی خود بالاجبار به کار تن می دهد.

2- گروهی معتقدند که کارکردن و اشتغال با اجبار توأم نیست.و اجبار نمی تواند عامل مهمی در ادامه اشتغال به شمار آید به نظر این گروه انسان از طریق کار نیاز های زندگیش را برطرف می سازد و علاوه بر رفع نیاز های مادی برای جسم و ذهن،تمرین و ممارستی طبیعی محسوب و ارضاء کننده فعالیت ها و تلاش های جمعی و ذهنی انسان است.

3- آدلر (۱۹۶۳) معتقد است کار کردن وسیله ای برای ایجاد رابطه با دیگران است. به نظر آدلر انسان از طریق کار کردن به ایجاد روابط اجتماعی موفق می شود و بدینوسیله مورد تایید دیگران قرار می گیرد.

تعریف کار یا پیشه : از دیدگاه راهنمایی شغلی و حرفه ای کار یا پیشه فعالیت دائمی است که به تولید کالا و یا خدمات منجر می شود و برای اجرای آن دستمزد در نظر گرفته شده است.



ادامه مطلب...
ارسال در تاريخ سه شنبه 9 آبان 1391برچسب:, توسط